18 Aralık 2007 Salı

Vince | Antawn


Vince Carter ve Antawn Jamison North Carolina'dan eski takım arkadaşları idi. Kolej yıllarında Antawn takımın yıldızı Vince ise tribünleri dolduran atletik genco olarak tanındılar.. Aynı sene drafta girme kararı aldıktan sonra 5. ve 6. sıralardan Toronto Raptors ve Golden State Warriors tarafından seçildiler. Seçildikleri gibi birbirleriyle takas edildiler. Carter Kanada'ya tribünleri doldurmaya giderken, Jamison carter+para karşılığında Warriors'a nba'in yeni yıldızı olmaya gidiyordu.

Peki ne oldu?

Carter lige adım attığı saniyeden itibaren Toronto'yu izlenebilen bir takım haline getirdi. "air canada" lakabı ile abuk subuk dünya kadar smaç vurdu -ki kendisi eski smaç şampiyonlarının oyları ile gelmiş geçmiş en iyi smaççı seçilmiştir- . Seneler boyu allstar oylamasında en fazla oyu aldı, toronto'yu playofflara taşıdı ama en sonunda Toronto bitti New Jersey başladı falan..

Jamison ise her zaman iyi bir oyuncu oldu. takımın birinci adamı oldu (golden state), altıncı adamı oldu (dallas), ikinci hatta üçüncü adamı bile oldu (washington)
ardarda iki maç 51 sayı atarak bunu Wilt'ten sonra başaran ilk oyuncu oldu.

ama gerçek şu ki Antawn lige adım attıkları ilk haftadan beri her zaman Vince'in bir adım gerisinde yer aldı...

resimde carter jamison'a "olm eskiden benim saçlar vardı sen dazlaktın şimdi halimize bak. kafada tek kalmadı peeh" diyor sanırım...

Hiç yorum yok: